Werkzaamheden

U kunt bij ons terecht voor de volgende werkzaamheden:

Glad pleisterwerk ( sausklaar )

Uw wand is na afloop geschikt om te sausen / schilderen
Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest gebruikte afwerkingmethode.
Waar sierpleister eigenlijk al af is zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesausd moeten worden.
Glad pleisterwerk geeft een zeer sjieke uitstraling en vooral met lijsten of een gestucte plint geeft het een moderne of klassieke look aan u huis.
Op uitwendige hoeken gebruiken wij aluminium hoekbeschermers voor een strakke sterke hoek. Glad pleisterwerk kan in alle kleuren worden gesausd of behangen. Voor een aanvaardbare prijs kunt u zeer comfortabel wonen.

Behangklaar pleisterwerk

Uw wand is na afloop geschikt om te behangen of om er bijv. sierpleister op aan te brengen
Behangklaar wil zeggen dat de muur klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren of dat de muur klaar is om er een sierpleister op aan te brengen. Een muur die behangklaar is, is vaak onvoldoende vlak om daar nog overheen te kunnen schilderen. Een muur die sausklaar is, kan daarentegen wel geschilderd worden.


Raapwerk: (het waterpas en haaks uitvlakken van grove / ruwe wanden)

Wij kunnen uw badkamer, keuken of toilet weer vlak en strak maken.
De raaplaag is de basislaag over het metselwerk heen. Het is het vlak en strak maken van ruwe wanden. Daarvoor zijn twee methodes: traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsmortel). De laag varieert in dikte zodat oneffenheden in het metselwerk weg zijn. Voor het goed vlak maken rijen we de wanden met een aluminium profiel: zowel horizontaal als verticaal. Daarmee zorgen we er niet alleen voor dat ruwe muren vlak worden maar ook loodrecht. De zo verkregen ondergrond is ideaal om te af te werken. Raapwerk kent verschillende afwerkniveaus:

Het onderscheid tussen de traditionele en de moderne manier is in hoofdzaak de vochtbestendigheid. Het cementgebonden product wordt veelal in natte ruimtes toegepast maar is daartegenover veel arbeidsintensiever. De moderne methode (gipsgebonden) wordt bij grotere oppervlakten machinaal aangebracht.


Schuurwerk wand en plafond

Een bewerking die afgewerkt wordt als een zanderige oppervlakte of als draaien met een schaduwwerking. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden.


Glad pleisterwerk Plafond

Bij het gladpleisteren van het plafond wordt er een gipslaag op het plafond aangebracht, wat met een spaan wordt afgewerkt waardoor er een glad geheel ontstaat. Let wel op dat gladpleisterwerk plafonds altijd afgewerkt dienen te worden met een latex of muurverf om een mooi egaal geheel te krijgen.Sierpleisters Wand

Sierpleister is verkrijgbaar in verschillende variaties:

Voor alle stukadoorswerkzaamheden die voortvloeien uit verbouwingen, nieuwbouw, renovatie en restauratie bent u bij ons aan het juiste adres. Denkt u daarbij ook aan bijvoorbeeld een verbouwing van de keuken, badkamer, toilet, hal, woonkamer, trapopgang, slaapkamer, overloop, zolder, garage, uitbouw woning, tuinmuur, vijver, gevel woning. Afbouwgarantie

5 jaar garantie op het aangebrachte stukadoorswerk binnen
3 jaar garantie op het aangebrachte stukadoorswerk buiten Verlaagd BTW-tarief stukadoren

Woningen ouder dan 2 jaar --> 6 % BTW
Met ingang van 15-09-2009 is het verlaagde btw-tarief voor het schilderen en stukadoren van woningen van 15 jaar en ouder uitgebreid naar woningen van 2 jaar en ouder.Dit houdt in dat wij bij stukadoorswerkzaamheden aan huizen van 2 jaar en ouder, een BTW tarief van slechts 6% in rekening brengen. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van de informatie op deze site, of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neemt u dan contact met ons op.